Peste 1000 participanți au alergat pe 5 mai la SportGuru Timisoara 21k

Peste 1000 participanți au alergat pe 5 mai la SportGuru Timisoara 21k

Ediția cu numărul 3 a SportGuru Timisoara 21k, prima organizată în luna mai, a atras peste 1000 de participanți din 12 țări, alergători veniți să-și testeze viteza pe cele trei distanțe propuse de organizatori: 21 km, 10 km și 3 km, în timp ce parcurgeau străzile pline de istorie ale orașului de pe Bega.

Pe 5 mai, în Piața Unirii din Timișoara, peste 1000 de participanți, sportivi de performanță și alergători amatori, copii, tineri sau seniori, majoritatea din România, dar și „contingente” numeroase venite din Serbia sau Ungaria, au luat startul la cea de-a treia ediție a SportGuru Timisoara 21k, un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Sport Guru în parteneriat cu Primăria Timișoara și cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport. Pasionații de alergare s-au întrecut în cadrul celor patru curse propuse de organizatori: Semimaraton Superbet, Cros 10km, Crosul Popular 3km și Cursa Copiilor McDonald’s.

La proba de semimaraton s-a impus Wycliffe Biwot care a trecut linia de finiș în același timp cu compatriotul său Abel Rop în 64.52, pe locul trei sosind basarabeanul Maxim Răileanu (67.52). La feminin, a câștigat Ruth Matebo (1.12.58), sportiva din Kenya fiind urmată în clasament de Ruth Mbatha (1.13.39) și de Aleksandra Bozovic (1.18.18), prima româncă fiind maratonista bănățeancă Liliana Dragomir (1.24.48). Podiumul masculin de la crosul de 10 kilometri a fost alcătuit din Laszlo Gregor (33.20), Alexandru Corneschi (35.30) și Dusan Krstic (39.08), iar cel feminin din Jane Mbogo (36.34), Adela Bălțoi (39.06) și Oana Ivancescu (40.45).

Premii totale de 4.900 de Euro

Fondul de premiere a fost în valoare de 4900 de euro, în bani și produse, toți participanții beneficiind de un kit de participare format din număr de concurs, chip pentru cronometrare electronică, un tricou de alergare oferit de unul dintre partenerii tehnici ai evenimentului, Mizuno, pentru alergătorii probelor de Semimaraton Superbet și cros 10 km, precum și produse oferite de partenerii principali ai evenimentului: Orange, PowerBar, GNC, Rexona, World Class.

Echipa de organizare

SportGuru Timisoara 21k a necesitat munca a sute de persoane care au lucrat la Sport Expo, pe traseul curselor, dar și în perioada premergătoare competiției. Majoritatea lor au fost voluntari, în primul rând din Timișoara, dar și C.A.V.J (Uricani), Motru Runners și CPNT (Brasov).

Partenerii SportGuru Timisoara 21k

Evenimentul de alergare a fost organizat de SportGuru.ro, cel mai mare magazin de articole sportive specializate din România, în parteneriat cu Primăria Timișoara și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș. SportGuru Timisoara 21k s-a bucurat și de sprijinul mai multor companii din mediul privat, având ca parteneri principali:

  • Superbet, sponsor gold, companie de pariuri sportive care se implică tot mai mult în susținerea evenimentelor de acest fel, sub umbrela #sustinemsportulromanesc și care la Timișoara a dat numele probei principale a evenimentului: Semimaraton Superbet.
  • Orange, sponsor silver, partener încă de la prima ediție, ce se implică în evenimentele sportive, susținând atât sportul de masă, cât și cel de performanță
  • Banca Transilvania, partenerul care sprijină sportul românesc, alături de noi într-un parteneriat de lungă durată
  • McDonald’s, partenerul care încurajează activitățile sportive în rândul copiilor, a devenit sponsorul principal al acestei curse, devenită astfel Cursa Copiilor McDonald’s

Mai multe detalii despre SportGuru Timișoara 21k sunt disponibile pe www.Timisoara21k.ro.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.