Regulament oficial

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competiția „SportGuru Timisoara 21k” (denumita în cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Asociația Club Sportiv YOLO şi Asociația CS Sport Guru cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara și  Direcției Județene pentru Tineret și Sport. Ea are ca scop promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru un segment larg al populatiei precum si implicarea comunitatii locale într-o acțiune de promovare a sportului, mișcării, sănătății si beneficiile acestora.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”). Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.timisoara 21k.ro. Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:

Competitia se va desfasura in ziua de duminica, 17 martie 2024, incepind cu ora 9:00, în Timisoara, avand startul si sosirea in Piata Unirii, conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza in egala masura copiilor, tinerilor si adultilor care se vor intrece pe trasee stabilite de organizatori functie de varsta si pregatirea participantilor.

La cursele de semimaraton, pot participa doar persoane care au implinit varsta de 16 ani pana la data desfasurarii competitiei. Pentru proba de cros 10,5km pot participa  persoane care au implinit varsta de 14 ani pana la data desfasurarii competitiei.

Toti participantii trebuie sa se inscrie pentru una din curse pe pagina de „Inscriere” de pe site-ul oficial in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare. Pentru aceste curse NU se fac inscrieri in ziua si la locul de desfasurare a competitiei.

La cursa populara pot participa copiii de 13-17 ani si persoane majore care s-au inscris pentru aceasta cursa pe pagina de „Inscriere” de pe site-ul oficial in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare [link site]. Inscrieri la aceasta proba se pot face si la sportexpo precum si la locul de desfasurare a competitiei doar in limita locurilor ramase disponibile si conform programului anunțat pe site-ul oficial.

La cursele copiilor pot participa copii cu varsta de 6-12 ani. Inscrieri (pe categorii de varsta) se fac pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul oficial in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial. Inscrieri la aceaste proba se pot face si la sportexpo precum si la locul de desfasurare a competitiei doar in limita locurilor ramase disponibile si conform programului anunțat pe site-ul oficial.

3.1.1. Curse de adulti și tineri

Toate cursele de adulti vor avea loc in ziua de duminica a evenimentului.

  • Semimaraton – Cursa individuala 21,097 km
  • Cros 10,5 kmCursa individuala
  • Cursa Populara 3 km – – copii de 13 – 17 ani si adulti fara limita de varsta
3.1.2. Curse de copii

Toate cursele de copii (pana la 12 ani) vor avea loc in ziua de duminica a cursei, avand starturi dupa terminarea curselor adultilor. Programul curselor vor fi anuntat pe site-ul oficial.

Cursele copiilor se vor desfasura pe urmatoarele categorii de vârsta, avind starturi separate:
– copii 6-7ani (fete; baieti)
– copii 8-9 ani (fete; baieti)
– copii 10-12 ani (fete; baieti)

Copiii cu varsta de 13-17 ani vor alerga in cursa adultilor (3km).

3.2. Distante si trasee de parcurs

3.2.1 Curse de adulti
  • Semimaraton – Cursa individuala – 21,097 km
  • Cros 10,5 km – Cursa individuala – 10,5km
  • Cursa Populara 3 km
3.2.2 Curse de copii

Cursele copiilor pe categorii de vârsta si pe distante stabilite mai jos, avind starturi separate :

– copii 6 – 7ani(fete; baieti) – 600m

– copii 8-9 ani (fete; baieti) – 600m

– copii 10-12 ani (fete; baieti) – 1km

– copii 13-17 ani vor alerga in cursa populara a adultilor (3km).

3.2.3 Trasee de parcurs

Traseele de concurs vor fi semnalizate de catre organizatori prin garduri si benzi de delimitare si vor fi supravegheate de comisari (arbitri) de cursa, politisti si jandarmi amplasati in diferite puncte ale traseelor. Descrierea si harta traseelor sunt disponibile pe site-ul oficial.

3.3. Inscriere

Inscrierea participantilor la cursele toate cursele se poate face online pe site-ul www.timisoara21k.ro in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Condiții și contribuție participare.

Pentru cursele de semimaraton si cros 10,5km sunt considerate inscrierile valide, doar cele care au completate toate datele din formularul de inscriere (on-line) si fac dovada platii in termen de 3 zile lucratoare de la inscrierea on-line.

Inscrierile care nu au toate datele complete sunt considerate inscrieri incomplete si vor fi anulate. La ridicarea kit-ului de participare toti participantii vor semna o declaratie pe propria raspundere în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor.

Aceasta declaratie va putea fi printata dupa inscrierea on-line sau va fi completata inainte de ridicarea kit-ului. La ridicarea numarului de concurs, participantii adulti la cursa populara de 3 km vor semna o declaratie pe propria raspundere în prezenta unui reprezentant al organizatorului.

La inscriere si ridicarea numarului de concurs – participantii sub 18 ani la toate cursele – vor fi insotiti de un parinte care va completa si semna formularul de înscriere prin care îsi va da acordul pe proprie raspundere ca copilul este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor.

Inscrierea si validarea copiilor se poate face si de catre profesorul de sport sau un reprezentant al scolii pe baza unui tabel completat cu datele copiilor si semnat de conducerea scolii prin care isi da acordul cu privire la participarea copiilor la cros.

Pentru a evita aglomerarea traseelor si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare cursa este detaliat pe site-ul competitiei in pagina Conditii inregistrare si taxe de participare.

3.4 Retragerea din competitie

În cazul în care cineva dorește să se retragă din competiție, rambursarea taxei nu este posibilă. În aceste cazuri încurajăm găsirea unor înlocuitori. Vezi cazul de mai jos.

3.4.1 Modificarea înregistrării

Pentru cursele de semimaraton si cros 10,5km modificarea unei înregistrări (schimbarea de persoane, trecerea de la o probă la alta) este posibilă cu minim 14 zile înainte de data evenimentului printr-o cerere trimisă pe adresele oficiale din pagina de contact. Orice modificare a înregistrării va fi taxată cu 30 ron.

3.5. Taxe de participare

Taxele de participare pentru toate cursele sunt detaliate pe site-ul oficial in pagina Conditii inregistrare si taxe de participare.

3.5.1 Metode de plata

Plata taxei de inscriere se face prin plata online, transfer bancar detalii despre acest lucru sunt disponibile pe site-ul oficial in pagina Conditii inregistrare si taxe de participare.

3.6. Acordul pe propria raspundere

Pentru cursele de semimaraton si cros 10,5km la ridicarea kit-ului de participare toti participantii vor semna o declaratie prin care îsi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor. Aceasta declaratie va putea fi printata dupa inscrierea on-line sau va fi completata inainte de ridicarea kit-ului. Pentru cursa populara de 3km- adulti, la ridicarea numarului de concurs participantii vor semna o declaratie prin care îsi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor.

Participantii sub 18 ani la orice cursa – vor fi insotiti la inscriere si ridicarea numarului de concurs de un parinte care va completa si semna formularul de înscriere prin care îsi va da acordul pe proprie raspundere ca copilul este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor.

Inscrierea si validarea copiilor se poate face si de catre profesorul de sport sau un reprezentant al scolii pe baza unui tabel completat cu datele copiilor si semnat de conducerea scolii prin care isi da acordul cu privire la participarea copiilor la cros.

3.7. Echipament de concurs. Numere de concurs

Participantii (copii si adulti) vor participa la competitie cu propriul echipament. Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori.

Pentru cursele de semimaraton si cros 10,5km numerele de concurs(pe care se va afla montat chipul electronic de cronometrare) se vor inmana concurentilor la ridicarea kiturilor conform programului anuntat pe site in zilele anterioare cursei.

Se va avea grija ca chip-ul electronic de cronometrare ( de unica folosinta) montat pe numarul de concurs sa NU fie dezlipit de pe acesta.

Cronometrarea va fi asigurata de o companie specializata. Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător, înregistrând fiecare trecere a chipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu şi la sosire.

ATENTIE! Alergatorii care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificati automat. Este responsabilitatea participantilor să poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din fata si sa nu deterioreze chipul electronic.

Pentru cursa populara de 3km- adulti si cursele de copii numerele de concurs vor fi inmanate conform programului de eveniment numai dupa semnarea declaratiilor pe propria raspundere (pentru 3km -adulti) si de catre parintii copiilor participanti la aceasta cursa si dupa plata taxei de participare.

Kiturile pentru cursele copiilor se vor distribui conform programului anunțat pe site-ul oficial in sectiunea „Program ridicarea kiturilor de participare”.

Va fi descalificat automat orice participant care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs in locul celui primit din partea organizatorului.

In ziua competitiei NU va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului de concurs – in cazul pierderii si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergatori. Aceste abateri duc la descalificare.

3.8. Start – Limita de timp – Redeschiderea traficului

Pentru orele de start la fiecare proba va rugam sa consultati pagina de program oficial a evenimentului de pe site-ul oficial.

Timpul limita pentru cursa de semimaraton este de 1 ora si jumatate pentru parcurgerea primei ture si 3 ore pentru tot traseul. Participantii care vor ajunge la Sosire dupa aceasta limita de timp nu vor fi inclusi in clasamentul cursei la care au participat.

Timpul limita pentru cursa individuala de 10,5 km este de 1h si ½.

Timpul limita pentru cursa populara de 3 km este de ½ h.

Concurentii care depasesc limitele de timp vor fi avertizati de catre arbitrii si comisarii de cursa si vor trebui sa se indrepte imediat catre zona de start/sosire. Atentie: Continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa. Dupa aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului si organizatorii nu vor mai garanta siguranta participantilor.

3.9. Stabilirea rezultatelor

Pentru cursele de semimaraton si cros 10,5km „clasamentul oficial” se va stabili prin cronometrare electronica si va fi disponibil pe site-ul competitiei in maxim 24 de ore de la finalizarea curselor.

Conform regulamentelor internaţionale „clasamentul official” este alcătuit pe baza „timpului oficial” înregistrat pentru fiecare alergător. „Timpul oficial” se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire.

Pentru cursa populara se vor nota doar primii sositi de la fiecare categorie premiata conform paginii de Categorii si premiere.

Categoriile de varsta vor lua in calcul varsta la data de 31 decembrie, respectiv varsta pe care participantul o va implini in cursul anului indiferent daca este inainte sau dupa data evenimentului.

Cursele de copii sunt necompetitive.

SECTIUNEA 4. NOTIFICAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta. Premiile vor fi anuntate pe site-ul oficial cu maxim o saptamana inainte de data evenimentului.

Diplomele de participare (doar pentru participantii la cursele de semimaraton si cros 10,5km)  vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul competitiei la maxim doua zile dupa eveniment. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc la locul de desfasurare a evenimentului in zona start /sosire. Pentru ora exacta va rugam sa consultati pagina de program oficial a evenimentului.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Puncte de hidratare

Conform regulamentelor internationale va fi amplasat cate un punct de hidratare(apa plata, bautura izotonica, fructe) la fiecare 5 km, asadar la aproximativ km 5 si in zona start/ sosire. La sosire toti participantii vor primi apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza. Participantii sunt rugati sa arunce sticlele si paharele de plastic in zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a inlesni procesul de curatenie.

5.2.Prim Ajutor – Ambulanta – Retragere

Evenimentul va beneficia de asistenta medicala specializata contractata de catre organizatori. In caz de urgenta medicala arbitri si voluntari de pe traseu vor fi instruiti pentru contactarea rapida a serviciilor medicale. Alergatorii care s-au retras din cursa sunt rugati sa-si anunte retragerea la arbitrii de traseu sau daca ajung in zona Start/Sosire la arbitri din aceasta zona.

5.3. Conditii administrative

Organizarea evenimentului revine Asociatiei Club Sportiv YOLO care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie si arbitrii necesari desfasurarii competitiei.

Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului dar in afara rutei de alergare avind grija sa nu deterioreze zonele de spatiu verde.

Circulatia rutiera va fi restictionata pe durata desfasurarii competitiei intreg traseul de alergare.

Evenimentul va beneficia de prezenta :
– ambulanta
– echipaje de politie rutiera si comunitara, jandarmi

În conformitate cu legislatia în vigoare, organizatorii sunt obligati sa faca public numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii. Lista câstigatorilor va fi publicata la maxim 2 zile dupa eveniment pe site-ul oficial. Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

5.4. Condiții administrative excepționale

În caz de situații excepționale care nu depind de organizator care împiedică desfășurarea a evenimentului (ex: în situație de forţă majoră, condiții meteo extreme), evenimentul poate fi amânat sau chiar anulat.

În acet caz, taxele de participare nu sunt returnabile, iar Organizatorul NU va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.