Timisoara 2021 – Capitala Europeana a culturii

Timișoara a fost numită Capitală Culturală Europeană vineri, 16 septembrie 2016. Dosarul candidaturii, la care echipa Asociaţiei a lucrat încă din anul 2010 – anul în care s-a coagulat prima oară ideea ca Timișoara să devină Capitală Europeană a Culturii, a avut la bază conceptul „Shine your light/ Light up your city” (Luminează orașul prin tine)

„Am reușit prin dorinţa și implicarea comunităţii. Am reușit prin capacitatea sectorului cultural local de a răspunde oportunităţii și, totodată, prin nevoia acestuia de a fi antrenat în provocarea unui astfel de titlu. Am reușit prin profesionalism și dedicare. Am convins prin potenţialul orașului în context regional, naţional și internaţional. Am câștigat prin vocaţia europeană a locului”, transmite Simona Neumann, Director Executiv al Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”.

Acest titlu este o responsabilitate uriaşă pentru fiecare dintre noi și va trebui să ne unim în jurul lui pentru a promova valorile Timişoarei și ale regiunii în care trăim: dialogul intercultural și interconfesional, spiritul antreprenorial, civismul şi deschiderea către valorile europene.

Felicităm toate celelalte orașe candidate: Baia Mare, București și Cluj-Napoca. Știm foarte bine nivelul de implicare și munca titanică de care a fost nevoie ca să ajungă în etapa finală și vrem să le asigurăm de deschiderea noastră pentru a pune în aplicare împreună câteva din proiectele cuprinse în candidaturile lor.